http://opac3.muvtori.monguz.hu/de/search;jsessionid=FA77E0CAB513F3DCC34D48BFBC14D5F6?p_auth=GunbAm8Q&p_p_id=GenericSearch_WAR_akfweb&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_GenericSearch_WAR_akfweb_javax.portlet.action=processPivotQuery

opac-about_about-library

Az MTA Bölcsészettudományi Központ Művészettörténeti Intézetének könyvtára a magyar vonatkozású művészettörténeti szakirodalom legjelentősebb hazai gyűjtőhelye, melynek állománya kb. 32000 könyvből, 16000 kiállítási katalógusból és 11000 folyóiratból áll. Az intézet alapításától kezdve, több mint 40 éve organikusan fejlődő gyűjtemény állományát jelentékeny, gyakran egy-egy szakterületre vonatkozóan nagyon gazdag anyagot képviselő hagyatékok gazdagítják. (Fülep Lajos, Kampis Antal, Bogyay Tamás, Körner Éva stb.) A könyvtár állománya integráltan kapcsolódik az intézet szakgyűjteményeihez, mivel a beérkezett hagyatékok anyagát (könyv, kézirat, fénykép, stb.) is ezek között osztották fel.
A gyűjtemény különösen kiemelkedő hazai és külföldi könyv- és folyóiratállománnyal rendelkezik néhány fontos szakterületen (kodikológia, magyar avantgárd, művészetelmélet és művészetfilozófia, középkor és barokk kutatás). Jelentős állományunk van a 20. század első felének hazai kiállítási katalógusaiból, illetve a kortárs hazai és külföldi képzőművészetet bemutató kiállítások katalógusaiból. Az állomány internetes katalógusának (HunTéka) bővítése folyamatosan zajlik.

opac-contact_connection

1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 4.
opac-contact_phone: +36-1-2246700 / 4344
opac-contact_email: Tihanyi.Attila@btk.mta.hu
opac-contact_opening-hours:


Hétfő: 9-17
Kedd: 9-18
Szerda: zárva
Csütörtök: 9-17
Péntek: 9-15

Statisztik� ist temporär nicht erreichbar.